Over

 

“Het idee voor de Blije BloemenWei ontstond omdat ik mijn passie voor bloemen graag wil combineren met mijn streven naar een duurzamere en mooiere wereld.

Ik heb van huis uit de opleiding voor bloemist gevolgd, en heb ruim 10 jaar met veel plezier  in diverse bloemenwinkels gewerkt. Gaandeweg ging ik mij echter verdiepen in duurzaamheid en een betere wereld en het viel mij tegen dat het toch niet zo´n “groen” beroep is als ik voorheen had gedacht.

Zo is de gangbare bloemenindustrie meestal erg vervuilend qua gebruik van pesticiden en energie. Een heleboel bloemen worden per vliegtuig ingevlogen (met heel veel transportkilometers), bijvoorbeeld uit Afrika, waar er minder controle is op pesticiden en de werknemers aan de slag moeten voor minder faire omstandigheden.

De reguliere sierteelt in Nederland is erg vervuilend, en ook niet zo duurzaam met alle verwarmde kassen en monocultuur bollenvelden. Het put de bodem uit. En dan wordt er ook nog eens enorm veel wegwerp- verpakkingsmateriaal gebruikt. Dat kan best anders.”

~Geesje Woldring, de Bloemenboerin van de Blije Bloemenwei~

 

Bij de Blije Bloemenwei werken we samen met de natuur en gebruiken we geen bestrijdingsmiddelen of kunstmest en werken we aan een gezonde bodem. Eventuele ziekten of plagen in de bloemen bestrijden we met natuurlijke vijanden. Ook vergroten we de biodiversiteit o.a. door bloemen te zaaien voor bijen en andere insecten. De bloemen hebben alle tijd om te groeien en worden met veel liefde geteeld en verwerkt tot arrangementen.

Onze bloemen groeien buiten in de volle grond in ´t Haantje, in Zuid-Oost Drenthe, en hebben dus veel minder transportkilometers dan gangbare bloemen.  Met onze Blije Bloemen weet jij waar je bloemen vandaan komen, draag je bij aan de biodiversiteit en fleur jij je leven op met bloemen van het seizoen!