gallery/logo29maart kleurmet naamkopie

“Het idee voor de Blije Bloemenwei ontstond omdat ik mijn passie voor bloemen graag wil combineren met mijn streven naar een duurzamere en mooiere wereld.

Ik heb van huis uit de opleiding voor bloemist gevolgd, en heb jarenlang met veel plezier  in diverse bloemenwinkels gewerkt. Gaandeweg ging ik mij echter meer verdiepen in duurzaamheid, groener leven en plantenteelt, en ik vond de reguliere bloemenindustrie toch niet zo "groen" als ik voorheen had gedacht."

~Geesje Woldring, bloemenboerin bij de Blije Bloemenwei~

 

Bij de Blije Bloemenwei werken we samen met de natuur, gebruiken we geen giftige bestrijdingsmiddelen of kunstmest en werken we aan een gezonde bodem. Eventuele ziekten of plagen in de bloemen bestrijden we met natuurlijke vijanden. Ook vergroten we de biodiversiteit o.a. door bloemen te zaaien voor bijen en andere insecten. De bloemen hebben alle tijd om te groeien en worden met aandacht geteeld en verwerkt tot arrangementen.

 

Onze bloemen groeien buiten in de volle grond in ´t Haantje, (Zuid-Oost Drenthe), en hebben dus veel minder transportkilometers dan gangbare snijbloemen, die vaak met het vliegtuig van ver worden ingevlogen.  Met onze Blije Bloemen weet jij waar je bloemen vandaan komen, draag je bij aan de biodiversiteit en fleur jij je leven op met bloemen van het seizoen!